Organizace jednotek armád 2.sv.v. - schémata, výzbroj, počty
|
|
---|---|
a teď jeden docela subjektivni dotaz : ktera byla nejlepši německa polni armada???(6.??) | |
|
|
Chtěl bych se (pro jednou) zeptat na organisaci německé tankové roty tankové divise modelu 1945 - od 25. 3. 1945 (patrně poslední verse organisačních tabulek) má mít ve stavu 10 vozidel - zajímalo by mne, zda někdo neví jak se členila níže, na jak početné čety? Mne napadá jako logické členění jedno velitelské vozidlo a tři čety po třech tancích, ale je to jenom odhad (a možnost je např. i dvě vozidla velitelství a dvě čety po čtyřech, i když v tom případě by rota měla - dle mého názoru - nedostatečný počet manévrových jednotek). | |
|
|
lord.metal napsal v č. 14: Je www.easy506th.org/companyE.php . "není někde na netu seznam vojáků Easy Company? všech co v této rotě po celou WWII sloužili?" |
|
|
|
Zde najdeš odpověď: www.fronta.cz/forum.php?search=dru%9Estvo&am... |
|
|
|
dozvěděl sem se tu že prapor má tedy zhruba 500 mužů a pluk 1000-2000 můžů,takže bych se rád ještě dozvěděl kolik mužů má přibližně dohromady jedna divize a ještě kolik mužů měla rota,četa a družstvo | |
|
|
není někde na netu seznam vojáků Easy Company? všech co v této rotě po celou WWII sloužili? | |
|
|
Rixen: www.fronta.cz/pics/22-6-41-hgr.gif | |
|
|
zajímalo by mne, kolik tanků, letadel, děl, vojáků měla přibližně německá 9. armee ne začátku opeace Barbarossa, a které divize, brigády či sbory pod tuto armádu patřili. | |
|
|
Pravidla fóra:
...než se na něco zeptáte, zkuste nejdříve projít starší témata a využít funkci Hledej
www.fronta.cz/dotaz/pocty-vojaku-v-nemeckych... |
|
|
|
Divize má obvykle 3 pluky pěchoty + 1 pluk dělostřelecký + průzkumný, ženijní, protitankový prapor. Prapor má obvykle 4 roty. | |
|
|
A kolik pluků má divize? a kolik má prapor rot? | |
|
|
Pluk se skládá obvykle ze 2-4 praporů, 1 prapor má cca 500 mužů, pluk tak může mít cca 1.000-2.000 mužů. | |
|
|
kolik vojáků má pluk? a je víc prapor nebo pluk?? | |
|
|
Vynikající Handbook on German Military Forces vypracovaný americkou armádou 15. března 1945: I. část - carlisle-www.army.mil/usamhi/DL/docs/351.pdf II. část - carlisle-www.army.mil/usamhi/DL/docs/352.pdf III. část - carlisle-www.army.mil/usamhi/DL/docs/353.pdf (pozor, má to několik desítek MB) Kompletní přehled organizace, jednotlivých částí wehrmachtu, SS apod., struktura velení, hodnosti, výzbroj apod. Ne všechno úplně přesné (je to z 15. března 1945), ale celkově dost dobré. |
|
|
|
Mr.Hector Korka): malo by to byť v www.feldgrau.com/org.html, alebo si dáš hlavnú stránku, vojdeš do Heer a potom do Heer unit organisation. Ale nie je to až také podrobné, ako tá stránka od m. b. | |
|
|
HOFI: Dekuji, s knihou od Kosiny pracuji. Problem je v tom, ze bych se rad dostal az na uroven cet. U americke pesi roty se mi to podarilo, u nemecke doufam taky. Ale spousta mi tam toho chybi. U Feldgrau jsem rozpad na integralni casti nenasel. Jen historii divizi a integralni pluky. Ale moc casu jsem tem strankam zatim nevenoval. Pokud jsi byl uspesnejsi, mohl bys ten odkaz upresnit? M.B: Hmmm, to vypada zajimave. Skoda ze je to nemecky. Budu se tim muset prohrabat... Ja nasel tuhle stranku: www.skalman.nu/third-reich/ Priklad zpracovani organizacni struktury: www.skalman.nu/third-reich/heer-org-infanter... |
|
|
|
zkus: chrito.users1.50megs.com/kstn/kstnmain.htm |
|
|
|
Na nemeckú armádu je podľa mna celkom schopná www.feldgrau.com. Na americkú ma napadá len knižka Jiřího Kosinu: Americké pozemní síly 1941-1945,Praha 1996. |
|
|
|
Panove, prosimvas, chtel bych se trosicku vrhnout na organizacni struktury jednotek v WWII. Chtel bych dat do hromady pocty vojaku v jednotlivych zakladnich formacich typu ceta, rota, prapor, pluk. Jakekoliv dobre zdroje by se mi hodily. Nevite o necem na netu? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Organizace jednotek armád 2.sv.v. - schémata, výzbroj, počty