Sháním, sháníš, sháníte
|
|
---|---|
cihlar napsal v č. 1557:
"kudy přes naši republiku hromadně ustupovali němci 1945"
cihlar napsal v č. 1555: Němci ustupovali z Prahy na Slovensko? Unikla mi nějaká zásadní historická skutečnost, nebo mám kolosální nedostatky ve znalostech geografie? "o ústupu němců z ČR od Prahy na Slovensko. " |
|
|
|
mbbb napsal v č. 1556: pedstava je asi tato: mapa s šipkami nebo nějaký dokument,výpoěď ,o tom kudy přes naši republiku hromadně ustupovali němci 1945(vysočina) "o co má jít???" |
|
|
|
cihlar napsal v č. 1555: o co má jít??? "o ústupu němců z ČR od Prahy na Slovensko. " |
|
|
|
Toto je dost dobý Web a je zde hodně informací,ale to co hledám nikde. A proto se zeptám zda někdo neví kde by se daly nalézt nějaké mapy či dokumenty o ústupu němců z ČR . Dík za každou nit. |
|
|
|
Zdravím všechny.Může mi, prosím, někdo poradit, kde najdu fotky nebo výkresy U.S.minometu z WW2?Díky moc. | |
|
|
Vie mi niekto poradit kde by som zohnal mapy a ine dokumenty z r. 1939-1950 z roziestnenia vojsk a bojov v okolí Malých karpát na slovensku.Dakujem | |
|
|
zháním dokumenty,dobové fotografie,spisy,články cokoli o Karlove Studánce za 2.světové války | |
|
|
spelter diky, to "Zakladni info" je jedine, na co jsem na netu narazil. Jeste vim to, ze se dostal do USA s operaci Paperclip. S tou knihovnou to nebude tak jednoduche, ziju v Kanade. | |
|
|
Kivan Dost jakýchkoli informací o něm můžeš najít v jakékoli knihovně nebo při vyhledávání na jakémkoli vyhledavači na netu.. Základní info o něm - Nestor Holejko (28.10.1902) – elektroinženýr, do roku 1936 člen KSČ, zároveň činný v ukrajinském nacionalistickém hnutí, zatčen 16.3.1939, přistoupil na spolupráci a stal se agentem – provokatérem v rámci protikomunistického a později protiparašutistického referátu, často vystupoval jako sovětský parašutista, po válce se přes Švýcarsko dostal do USA, kde beztrestně strávil konec života. |
|
|
|
Shanim jakoukoliv informaci o konfidentu gestapa jmenem Nestor Holejko. | |
|
|
Nemá někdo jakoukoli fotodokumentaci týkající se sovětských radarů do roku 1945? Uvítám i upozornění. | |
|
|
Fuky napsal v č. 1545: Však jak píšu, ještě to tady nikdy nepadlo "zmíněno to tady v diskusním tématu o výstroji někde je." |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 1544: nebo web hp19, ale zmíněno to tady v diskusním tématu o výstroji někde je. "Tahle stránka tu ještě nikdy nebyla zmíněna" |
|
|
|
Tahle stránka tu ještě nikdy nebyla zmíněna, takže pro informaci: www.hp6.cz/ sekce Výstroj. | |
|
|
Dobrý den, zajímali by mě co jsi nosil náš prvorepublikový voják ve velké a malé polní??? Zda to bylo upraveno nějakým předpisem, či to z větší části záleželo na samotném vojákovi. Předem děkuji:) |
|
|
|
Dobrý de,můj maďarský dědeček bojoval v letech 41-45 na východní frontě, jakožto příslušník maďarské armády.Bohužel až do své smrti o válce ani o zajetí nikdy nehovořil, takže si pamatuji jen jeho prostřílenou nohu.Proto se chci zeptat, jestli existují prameny, kde se dají dohledat konkrétní vojáci, kde a u kterých jednotech maďarské armády sloužili. Děkuji | |
|
|
Sháním dokumenty a dobové fotografie (stačí samozřejmě scany - můžu i vyměnit) německé 503. (FHH) SPzAbt a to hlavně z konce války, kdy byla se svými tigry II v Čechách. | |
|
|
vyhloš napsal v č. 1539: Tyk ty taky za poslední léta výrazně ubyly, ale snad při pořádným hledání najdeš.... chce to sledovat všechny možný inzeráty. "takže i kopřiváky padesáty léta rozebrany???" |
|
|
|
takže i kopřiváky padesáty léta rozebrany??? | |
|
|
vyhloš napsal v č. 1537: Jednoduše - nedají Originální jsou úplně bez šance, holt za první republiky byli menšího vzrůstu, a repliky sou rozebraný (poválečná barva i složení látky neodpovídají úplně 100%) "chtěl jsem se zeptat, zda se ještě někde dají koupit kopřiváky ve větších velikostech??díky" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Sháním, sháníš, sháníte