Září 1938 - měli jsme se bránit?
Nalezené příspěvky
|
|
---|---|
PepaS napsal v č. 5597: Máma zakázala ? Ty jo tohle mi přijde jako blbá sranda, ty jako prezident zvažuješ budoucnost státu který má asi 14mil. obyvatel. Ty se na to díváš zpětně, ale on to udělat nemohl! A byl to právě on, kdo měl do poslední chvíle bojovou náladu, protože věřil, že válka bude. Ale válka, kdy na jedné straně bude RČS, Francie a na druhé Německo. Jenže my jsme zůstali sami. A ani já ani nikdo jiný nemůže prostě říct, že Beneš byl srab, protože rozhodl takto. I nejvyšší vojenští velitelé shledávali naději na obranu a udržení se jako mizivou. Co měl dělat vést národ na jatka a do nejisté budoucnosti jen za cenu toho, že si udrží jakousi čest ? Musel vybrat to menší zlo a doufat v to, že Francie a Británie dají zbylé republice garance. On nebyl idiot, on věděl, že válka bude. A kdyby to bylo pro naši republiku alespoň trochu výhodné, tak věř, že Beneš by povel k válce dal. A ještě by mě zajímali tvoje argumenty pro válku, krom toho udržet si čest? "jaký to jsou argumenty?Mnichovský pakt?Máma zakázala?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Září 1938 - měli jsme se bránit?
- > Výsledky hledání