Vojenské historické kluby
1-19 z 19
|
|
---|---|
Souhlasím, neomlouvá je to. Psal jsme to jen jako dovysvětlení toho, proč takto postupují. | |
|
|
Pařížské útoky v listopadu 2015 byly provedeny licenčními kopiemi AKM z bývalé Jugoslávie a Číny (M70, Type 56). Ze Slovenska ale pocházely Sa vz.58 použité při jiných teroristických útocích. Ty ovšem nebyly znehodnocené v pravém slova smyslu, ale jen upravené na střelbu slepými náboji (na rozdíl od jiných zemí hodně primitivně, navařením dvou zátek do hlavně). V západní Evropě se na takové zbraně v zákonech zapomnělo, řešily se jen zbraně zcela znehodnocené nebo ostré.
Toho využilo pár podnikavců hlavně v Německu a Belgii, Slovenské samopaly kupovali ve velkém a některým převrtali hlaveň a prodali za několikanásobek ceny.
Dobře to popsal německý Der Spiegel v tomhle článku (zde anglická verze): www.spiegel.de/international/europe/followin...
O tom se vědělo dlouho a česká policie kontrolovala "slepé" zbraně ze Slovenska ještě před útoky v Paříži:
Jenomže to neomlouvá, když policajti u takto dlouho dopředu plánované akce zadrží reenaktory, kteří mají pouhé repliky zbraní. Když už to chtěli kontrolovat, tak před akcí, třeba na místě, odkud vychází průvod.
|
|
|
|
Ve Francii jsou na tohle dost háklivý, protože teroristické útoky v Paříži v roce 2015 byly provedeny "znehodnocenými" zbraněmi (tuším ze Slovenska) určenými na vojenské rekonstrukce. Takže se jim potom nedivme, že potom postupují až extrémě. | |
|
|
To potom bude v celé Evropě stejná pakárna, jako už je ve Francii
Zatímco přes náměstí v Sainte-Mère-Église se letos v červnu při oslavě výročí valily tanky a vozidla s těžkými kulomety
na rohu téhož náměstí francouzští policajti zatkli skupinu českých reenaktorů, protože u sebe měli repliky amerických samopalů (ne snad expanzní zbraně nebo znehodnocené originály, ale kovové hračky!!!):
A jako třešničku na dortu - policajti zakazovali lidem okolo, aby si "paragány" fotili...
|
|
|
|
»Konec bojových ukázek se zbraněmi? Evropská unie chce zpřísnit pravidla« V poslední době jedno výročí střídalo druhé a mnohé oslavy byly spojeny s vojenskými ukázkami, čestnými strážemi u pomníků a dobovými zbraněmi. Členové klubů vojenské historie jsou už teď vázáni přísnými pravidly, ale ta by se měla ještě zpřísnit. budejovice.rozhlas.cz/konec-bojovych-ukazek-... |
|
|
|
Není dneska v Praze či okolí nějaká KVH akce?
Viděl jsem ráno u metra borce v prvorepublikových uniformách v plné polní.
|
|
|
|
Přeji vám dobrý den a zasílám adresu k nahlédnutí: www.armfort.cz |
|
|
|
Dobrý den , máte někdo zájem dělat německé chirurgy potažmo feltlazaret 1939-1945 kontaktujte mne na tel 777221018 nebo zanechte zde zprávu jsme ze zlínského kraje . kvh Osten | |
|
|
Nazdar. nema niekto cisto nahodou kontakt na nejaky klub v okoli Slovenskeho mesta Topolcany, alebo aspon na zapadnom Slovensku? Diky | |
|
|
I když jsem to inzeroval na poptávce v bazaru víte někdo o www. kontaktu na srbské historické kluby se zaměřením na Mihailovičovi četníky? | |
|
|
xfish5: Je český. Proto hledám jeho stránky. | |
|
|
Jo to já nevim. Když půjdeš od toho kláštera či co a přijdeš na náměstí, tak tak je nějaký obchodák a za něj půjdeš a tam to je napravo | |
|
|
xfish5 napsal v č. 5: supr informace, ale mohl bys mi PROSÍM říct jaká ulice? "ve městě..." |
|
|
|
Dzin: To není český, že ne? | |
|
|
A nevíte někdo adresu na stránky KVH Adler? | |
|
|
ve městě... | |
|
|
xfish5 napsal v č. 3: a kde to je přesně? V třeboni jsem ještě nebyl takže bych to hledal dost těžko. "Joudo, v Třeboni je hustej army shop!!! Tam si koupíš i věci od Wehrmachtu" |
|
|
|
Joudo, v Třeboni je hustej army shop!!! Tam si koupíš i věci od Wehrmachtu. | |
|
|
Jsem z Tábora a schánim nějakej historickej klub zabívající se WW2 nejlíp wehrmachtem. Kdyby jste někdo našel na internetu nějaký z jižních čech, tak mi napište. |
1-19 z 19
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Vojenské historické kluby