Odstřelovači
|
|
---|---|
Rixen napsal v č. 459: Některé prameny uvádějí počet přes 400 zastřelených nepřátel z toho asi 149 v bitvě o Stalingrad. "Ale Vasilij Zajcev zabil 225 Němců z toho bylo 11 ostřelovačů. tak by mne zajímalo kdo byl lepší." |
|
|
|
skvrko napsal v č. 458: Panebože . Zikan byl sovět "Zikan je pravdepodobne nemecky "
Rixen napsal v č. 460: Zabila okolo 300 nepřátel, jako nejpřesnější se jeví počet 309 nepřátel. Krom toho Ludmila Pavličenko(vá) nepoužívala jako většina známých odstřelovačů pušku Mosin-Nagant M1891/30, ale SVT-40 s krátkou optikou PU."Jen tak mimochodem. Kolik němců zabila sovětská odstřelovačka Ludmila Pavličenková?" Zde je o ní něco víc www.answers.com/main/ntquery?method=4&ds... |
|
|
|
Algernon napsal v č. 461: ee, však ten König ani neexistoval ne? "Bože můj… Doufám, že nedojde na „oblíbené“ téma Zajcev — König…" |
|
|
|
Jen tak mimochodem. Kolik němců zabila sovětská odstřelovačka Ludmila Pavličenková? | |
|
|
skvrko napsal v č. 456: Ale Vasilij Zajcev zabil 225 Němců z toho bylo 11 ostřelovačů. tak by mne zajímalo kdo byl lepší. " Cikan bol najlepsi odstrelovac v stalingrade jeho umeniu oadlo za obet 224 nemcov aspon v bitke o stalingrad ale viac o nom uz neviem" |
|
|
|
Zikan je pravdepodobne nemecky teda aspon myslim ale Cikan bol urcite | |
|
|
skvrko napsal v č. 456:
"Cikan"
Rixen napsal v č. 455: Tak Cikan nebo Zikan ? "Zikan" |
|
|
|
Cikan bol najlepsi odstrelovac v stalingrade jeho umeniu oadlo za obet 224 nemcov aspon v bitke o stalingrad ale viac o nom uz neviem | |
|
|
Neslyšeli jste někdy o sovětském sniperovi jménem Zikan?? Nikde o něm nemůžu nic najít, ale na jednom webu sem ho našel, a nebolo u něho nic napsaný jenom tři otazníky. Nevíte kdo to byl?? | |
|
|
czStein napsal v č. 448: Vývojem a výrobou otrávených střel se zabývala chemická skupina č.27 ve Spandau, která byla podřízená kriminalisticko-technickému institutu v Berlíně a to zejména na podnět a pro využití Skorzenyho speciální skupiny, výroba běžela v 7,65 B, 9mmPara a 45 ACP. "Němci nepoužívali jedovaté střely. Aspoň nevím o jediném zdokumentovaném případu" |
|
|
|
Ja sem to blbě napsal, neyla to puška vzor 24 ale 54 | |
|
|
kulometčík napsal v č. 451: 1)Puška vz.24 7,92mm je standartní pěchotní puška z dvacátých-čtyřicátých let minulého století, která byla jen ojediněle přepracována na ostřelovací pušku.Tyto úpravy prováděli zejména němečtí okupanti."kolik váží odstřelovačská puška vzor 24?-vychází s pušky mosin, střílel jsem z SVD Dragunov a překvapila mně její malá váha a tak by mně zajímalo jak je to s její předchůdkyní v naší armádě." 2)Puška,která vychází z pušky Mosin a byla u nás dlouhou dobu ve výzbroji (dlouhou dobu např. u SNB),je puška vz.54 7,62mm. Ta potom váží nenabitá 4,4kg s optikou a 4Kg bez ní. www.volny.cz/weapon/cs/pu-54.htm |
|
|
|
kolik váží odstřelovačská puška vzor 24?-vychází s pušky mosin, střílel jsem z SVD Dragunov a překvapila mně její malá váha a tak by mně zajímalo jak je to s její předchůdkyní v naší armádě. | |
|
|
Johny napsal v č. 440: Němci nepoužívali jedovaté střely. Aspoň nevím o jediném zdokumentovaném případu. S výjimkou pokusů v koncentračním táboře Buchenwald, kde je na vězních prováděl Dr. Joachim Mrugowski. Jenže když se řekne A, má se taky říct i B. Třeba to, odkud němci tu otrávenou munici na testování měli. "Němci taktéž používali jedovaté střely." |
|
|
|
Algernon napsal v č. 418: Moravská Chrastová 1938 - někde o tom už tady byla diskuse. "Použití střel „dum-dum“ není nikde průkazně doloženo (lze sice najít několik obvinění „z druhé strany“, a to navzájem, ale jednoznačné důkazy pro to nejsou). " |
|
|
|
šlo zřejmě o malé série střel plněné rtutí. Němci taktéž používali jedovaté střely. Nicméně takovouto munici používaly všechny speciální komanda většiny států. | |
|
|
Dokonalé výbušné střelivo dodávalo gestapo svým agentům. Výroba byla na zakázku pražské centrály v Sellier a Bellot Vlašim, ráže 9 mm Parabellum. Viz literatura 2.s.v. - agent Franta proti československému odboji. | |
|
|
Střely typu dum-dum se za WWII sériově nevyráběly. Nebyl ale problém si běžnou celoplášťovou střelu upravit na dum-dum odříznutím špičky. hezký článek o tom jak vlastně vznikla střela dum-dum si můžete přečíst tady: www.militaria.cz/index.php?ac=clanek&idc... |
|
|
|
Nevíte někdo, zda němečtí odstřelovači za války používali střely dumdum či jiné speciální projektily? | |
|
|
images.google.com/images?svnum=10&hl=cs&... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII na souši
- > Odstřelovači