Vojenská muzea, památníky, výstavy, akce
|
|
---|---|
David gore: Ty jsi z ostravy? jestli můžeš tak se mi ozvi Děkuji Pavel moje adresa mailto:[email protected] | |
|
|
to david gore: V sekci "setkání www fronta..." se guano zmínil, že v posledním srpnovém víkendu budou v Lešanech k vidění jezdící "těžké kusy :)". Nevíš o tom něco?????? | |
|
|
Nechci strašit, ale muzeum v Arlonu už podle mých informací neexistuje. | |
|
|
Dobry museum je v Bastogne, neco je ve Spa, vyborny je Victory Memorial Museum u Arlonu. Jinak se koukni na ardenn44.free.fr/page4.html, tam bys mel najit vse co potrebujes. |
|
|
|
nazdar, chystam sa zaciatkom augusta do Belgicka, samozrejme ze sa zastavim v Ardenach... bol tam uz niekto? planujem tam stravit tak tyzden,zalezi od ubytovania... Vie mi niekto poradit.. viem o dobrych muzeach v Poteau a La Gleize dik |
|
|
|
Kdo máte zájem, koukněte na www.kubinka.ru . Dost dobrý:) |
|
|
|
to david gore: Ten dokument byl dost dobrý, mohl bys napsat kdy se tam letos otvírá? Díky PS-Co ten rezavý JS-2, nebude letos přeci jen v lepším(důstojnějším) stavu? | |
|
|
to Dvid Gore: Chystá se letos něco nového v Lešanech? | |
|
|
pro davida gore byl bych vděčný, kdyby se s tím dalo něco dělat... radši se domluvíme přes email, jestli to bude možné: můj eamil: [email protected] stačí mi jen poslat email a já Vám napíši více. Velmi děkuji za ochotu a nabízenou pomoc |
|
|
|
... jsem trošu zklamán ... navázal jsem poměrně dost těsný kontakt s francouzským muzeem v Saumuru. Dokonce jsme zahájili jistý společný "projekt" (je fakt, že to už jede asi tak 2 měsíce) ... a mají velký zájem o velmi úzkou spolupráci s naším VHÚ ... bohužel, "naši" nejeví až tak velký zájem ... a to je smutné ... hodně smutné | |
|
|
A co v Hrabyni? | |
|
|
NEWS: Včera jsem se dočetl ve Střelecké revui, že od letošního roku hodlá Historický ústav AČR zrušit vstupné do vojenských muzejí (Žižkov, Kbely,Lešany). Hmmmm chválihodný počin. Pořád to říkám, že v rukách pana Knížka muzea jen vzkvétají. Prý chystají v Lešanech expozici o Ostravské operaci. |
|
|
|
IS 2 je sice fakt skvost a bol to proste velmi hlupy napad natriet ho, ale ked uz sa tak raz stalo, tak je to teraz dvojity pamatnik, a cco myslis, je dolezitejsie ci sa zachova pamiatka na oslobodenie prahy alebo pamiatka na oslobodenie Ceskoslovenska 89om? Keby sme vedeli replikovat tak to mame jednoduche... Ale takto... |
|
|
|
Natření tanku na růžovo je nápad vskutku pubertální, ale už se stalo. Jsem rád, že IS dvojka dnes stojí v Lešanech a ne na pomníku. | |
|
|
Stála někde T-55 na pomníku?? Leda tak na památníku "osvobození" z roku 68.... | |
|
|
Tom napsal v č. 26: "Tak proč nenatřeli na růžovo nějakou T-55?" já myslím, že ti debilové by ani neporozeznali T-55 od IS-2. Pochybuju že vůbec věděli co natírají... |
|
|
|
Naprosto výstižné, Béďo. | |
|
|
to nemetko: Myslím že nikdo komu se nelíbí růžový JS-2 nechce nikomu naplivat na hrob, ale enzdá se mu tento projev odporu zcela adekvátní, kdyby byl místo jéeska u vchodu růžový T-55 třeba jak navrhuje Tom, symbolika zůstane zachována a cenný exponát by mohl být uveden do důstojného stavu. | |
|
|
Naprosto s Tebou souhlasím Tome. | |
|
|
Takze na hroby sovietskych vojakov neplujme ale kludne naplujme na hroby komunistickych obeti, hej? Tento tank je nieco ako jeruzalem, je to kus historie pre niekolko protichodnych orientacii, a podla mna by mal ostat tak ako je... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Vojenská muzea, památníky, výstavy, akce