KingTigre v Normandii 1944
|
|
---|---|
Tak to mě ukaž, kde píše zrovna Algy nějaké nesmyslné OT. Zrovna on. Pak to smažte |
|
|
|
Tom napsal v č. 53: potřebuješ nová šoupátka? "či co to má to DéKáWé..." |
|
|
|
Algernon napsal v č. 51: "Ale bohužel netuším, co to bylo za vůz, či zda-li to byl jen jeden typ, či zda-li se ty motory s rozvodem Knight nějak více rozšířily…" já taky né, musel bych to hledat. já znám jen OHV a OHC |
|
|
|
Algernon napsal v č. 49: stavěl, ale to já již nepamatuji "nestavěl kdysi Laurin & Klement „něco“ s motorem, který měl šoupátkový rozvod Knight..? :" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 46: ano, tak nějak to bylo "mbbb: úspěch? Tzn. — asi se všichni váleli po zemi smíchy? :o))" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 43: já si myslim, že to poslal po Labi..... "co tam s tím? do elektrárny" |
|
|
|
Tom napsal v č. 42: co tam s tím? do elektrárny? "Algy to poslal i do Mělníka " |
|
|
|
Tom napsal v č. 40: myslím, že nenastane.......... "Nastane technický převrat v koncernu" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 25: ten článek o tom 1-ventilovém motoru měl u nás úspěch. Dneska byl u nás jeden z kluků konstruktérů-motorářů, tak jsme mu to okopíroval, aby se kluci poučili "Resp. dokonce na sání i výfuk přes jeden ventil existuje i minimálně jeden patent… " |
|
|
|
No POZOR !!! Motor Maybach s jedním ventilem na válec je supertajná "wunderwaffe" třetí říše. Tak tajná, že to do teď nikdo ani netušil. |
|
|
|
mbbb napsal v č. 34: posli nam to vsem...nech vidime ako pracoval ten frankieov maybach "nemohl bys to naskenovat či ofotit digipřístrojem a poslat elektronickou poštou?" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 33: "Našel jsem… Automobil č. 2/1990, článek Ing. Antonína Richtera…" nemohl bys to naskenovat či ofotit digipřístrojem a poslat elektronickou poštou? Já bych to dal klukům v práci kolovat po kanceláři, aby se trošku vzdělali |
|
|
|
Algernon napsal v č. 31: spíš pro motorky, ale Wankl v Tigru - záležitost pro odborníky "leda zajímavost, pro pár „speciálních“ aut " |
|
|
|
Algernon napsal v č. 29: "Hmm, Ty to znáš, ne? …nebyl to nápad někoho z boleslavské Škodovky..? :o) :o))" moc né, spíš si matně vzpomínám, že jsem o tom slyšel. Čí to byl nápad nevím, ale pro provozní využití se solidní spolehlivostí a účinností si to nedovedu představit. Podobně jako Wanklův motor - jestli to někdo někdy utěsní......... |
|
|
|
Algernon napsal v č. 27: jenže to je paskvil "Ale jo, vymyslel… Až to najdu, tak ti to naskenuju a pošlu… :o)))" |
|
|
|
no, jeden ventil v hlavě u čtyřtaktu - to je jeden ten tajný vynález 3. říše, který ji měl zachránit. Dneska se běžně používaj 2, nebo 4 ventily, ale samo že i jiné počty. Ale jeden - to ještě nikdo znovunevymyslel. Máme co dohánět. | |
|
|
Algernon napsal v č. 23: "Patrně nějaký nový (tehdy nový) a progresivní (i dnes progresivní) německý vynález, kdy zážehový čtyřdobý motor vystačil s jedním ventilem na válec pro ssání i výfuk..? :o))" coo? si to nevies predstavit? |
|
|
|
Těch 38 km/h, o těch si mohl nechat KT tak maximálně zdát. To je spíše teoretická, v praxi nedosahovaná rychlost...a hodně nedosahovaná. A Jagdtiger byl ještě o kousek horší... Prostě KT a rychlost jsou věci, stojící v protikladu |
|
|
|
Akorát sorry je to trochu pomíchaný!!! U další výzbroje jsou už ty dva kulomety Tigra...A od toho 128mm to je taky Tigra v Hlavní zbrani. | |
|
|
Tak to jó no. KT že by se bleskově přesunul na pláže.Ale byli tam i jiné obrněné divize...Přečetl jsem si v knížce úryvek ,kde porovnávají Panzer VI B a JagTiger... Panzer VI B Jagtiger Max rychlost 38 (na cestách) 38 Zásoba paliva 860 l 860 l Hlavní zbraň 88mm KwK L/71 128mm PAK 44 L/55 Další výzbroj 3 krát kulomet MG34 2 kulom. 7,92 Výška 3,01 m 2,95 m Délka 10,28 10,65 Motor Obě verze měli motor Maybach HL 230P P 30 12 ventilů (také pro obě verze).... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Západní fronta
- > KingTigre v Normandii 1944