Sturmtiger: Tank?
|
|
---|---|
Inak Panzersturmmörser with a 8.8cm Kw.K. 43 bol vraj projekt ktory sa aj dostal na rysovacie dosky, pripadne podla niektorych zdrojov sa mal uskutocnit pokus o stavbu "prototypu" (skor technologicky demonstrator) ale toto sa mi zda skor ako fantasy niektorych autorov zapadnych publikacii, samotny signal publications ani janes sa zmienuju len o vykresoch | |
|
|
No podla pejcocha (obrnena technika I. Nemecko) to bol standardny tiger, v ktorom bola standardna 88-ka nahradena KwK 43-kou, nikdy nebol planovany na vyrobu a sluzil na overenie balistickych vlastnosti a "bojovej" lafety pre TII | |
|
|
Nemetko: Bol vyrobený prototyp Tiger I s KwK43? Nebol to len projekt? Nemáš foto a viac info? Schéma: forum.valka.cz/ftopic1122-45.html |
|
|
|
no to uz skor tiger I prezbrojeny tymto kanonom, bol vyrobeny ako protrotyp a sluzil na skusky 8,8cm KwK 43 | |
|
|
Jediné zmysluplnejšie využitie konštrukcie ST vidím v tejto FANTASY podobe Panzersturmmörser with a 8.8cm Kw.K. 43. forum.valka.cz/sutra40442.html#40442 |
|
|
|
Jaro napsal v č. 475: jasne, mna tam ovsem zmiatlo to slovicko aj, z ktoreho som vyvodil predpoklad... "Ak chceme aby strela vybuchla v urcitej vyske, da sa to zabezpecit cisto casovanim" |
|
|
|
nemetko napsal v č. 474: To vsetko je OK a je to zvladnutelne zapalovacom s casovanim. Ak chceme aby strela vybuchla v urcitej vyske, da sa to zabezpecit cisto casovanim na zaklade drahy strely. Da sa predsa vypocitat, v akej vyske a vzdialenosti sa strela nachadza v kazdom okamihu letu, ak su zname pociatocne parametre (namer, velkost prach. naplne, teplota, tlak atd.) "A teraz som si spomenul este jednu vec, na zaciatku skoleni pre casovacov, bolo info od jedneho stareho kapitana, ze nastavime casovu rozbusku, alebo rozbusku nechame vybuchnut v urcitej vyske (nasiel som stary "skolsky" zosit z poddostojnickej skoly ale je dost salatovy a zopar stran chyba)" |
|
|
|
Kazdopadne som sa chcel povodne pustit do clanku o delostrelectve, v ktorom by som popisal druhy diel, pozemne delostrelecke taktiky a samotny priebeh bojov delostrelectva, teda postupy pri zacieleni a podobne, ale nejak si neviem vdaka praci najst cast. A teraz som si spomenul este jednu vec, na zaciatku skoleni pre casovacov, bolo info od jedneho stareho kapitana, ze nastavime casovu rozbusku, alebo rozbusku nechame vybuchnut v urcitej vyske (nasiel som stary "skolsky" zosit z poddostojnickej skoly ale je dost salatovy a zopar stran chyba) |
|
|
|
Samotne nastavenie prvkov prebieha tak, ze prieskumne druzstvo zisti dialku a azimut ciela, vypoctarske druzstvo z nahlasenych prvkov a prvkov ktore zmeria vypocita prvky, ktore dalej hlasi velitelovi baterie, ktory by mal prvky prekontrolovat (predtym mu totiz nahlasili vsetky udaje) a poslat ich dalej. Velitel do dany hlasi azimut (smer) dialku (uhol pod ktorym strielas) zamerny bod (napriklad pravy horny roh komina), tlak vzduchu a sposob palby (jednotlivo, raz na raz, salva) + pripadne prvky na rozvinutie alebo sustredenie vejara | |
|
|
nemetko: K tomu nastavení "barometrického zapalovače". Jsi si jistý, že jsi jen nehlásil barometrický tlak a podle (nejenom) něj jste pak určovali prvky dráhy? | |
|
|
449 a 455:Marek Jaro:Ubyl si mě argumenty.P.S.Co dodat snad jen pro dobře hlídanou oblast s perfektním kritím,což je jeden případ z tisíce,si nedovedu představit nic lepšího. 460:HA HA HA. 461:Teď nemam čas,ale o letňákách si ho určitě najdu 459:Marek:Ano.Nás všechny spojuje. |
|
|
|
Milo: ja sa tiez nechcem hadat, ja tie zapalovace nepoznam... to bola domena nasich casovacov, a je kludne mozne ze sa ten tlak hlasil z tychto dovodov... | |
|
|
Nemetko: nechcem sa hádať, ale podľa mňa barometrický zapaľovač neexistuje. Ani ja som sa takým niečím nikdy nestretol, a keď si to predstavím, tak tá munícia by musela vybuchovať už na vzostupnej dráhe strely po odistení maskovej istoty. Na elimináciu tohto javu by musel byť barometrický princíp kombinovaný s časovým odistením na zostupnej dráhe strely, čo je úplne zbytočné a komplikované (a tým aj poruchové a drahé), ak tú istú funkciu splňuje samotný časový princíp. | |
|
|
Nemetko, Jaro : Myslím že na nastavenie správneho času na zapalovači potrebuješ takisto údaj o tlaku (tlak ovplyvňuje čas letu) a nemá to nič spoločné s barometrickým zapalovačom. | |
|
|
ale prvky strelby sa zadavali miericovi, islo o dialku a smer a nabijacovi pred strelbou, ten upravoval nabojky...teda prachove naplne... casovac sedel nad podavacom granatov, a ten nastavoval rozbusky, alebo nastavil pre podavac iny druh granatu | |
|
|
Tak ma napada, nesluzil ten tlakovy udaj na nastavenie parametrov strelby, napr. velkost prachovej naplne a pod.? Lebo na T-55 AM2, ktore mali balisticky pocitac sa zadavali taketo udaje (tlak, teplota...), ktore mali vplyv na vypočet prvkov stelby. | |
|
|
jaro: presnejsie naozaj netusim, viem ze sa casovacovi vydaval rozkaz na nastavenie tlaku, a isto ten casovac nebol cisto barometricky, lebo tie ma PL delvo | |
|
|
Nemetko: Este sa vratim k debate o barometrickom zapalovaci. Nemetko v 424 napisal: "pre ShKH vz.77 "Dana" existoval, ale oznacenie...". Hladal som vo vsetkych moznych vojenskych predpisoch, ale nenasiel som ziadnu zmienku o takomto zapalovaci. Dokonca ani vojensky pyrotechnik z renomovaneho pracoviska o niecom takom nevedel. Tak by si mohol skusit zalovit v pamati nejake presnejsie udaje o tom zapalovaci. | |
|
|
nabijeni ST ze predu... uplne genialne pokial si v nejakej ochranenej pozicii, mas na to vhodne prostriedky a nemusis sklanat hlaven takze teoreticky ladujes rychlejsie, ale je tu to ALE... | |
|
|
Bojuj Michale !!! Když to bude v mých silách, tak Tě podpořím . Bohužel "nabíjení" Sturmtigera zepředu mě nepřesvědčilo . |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Sturmtiger: Tank?