Nacisté - Hitler, Goebbels, Himmler, Göring…
Nalezené příspěvky
|
|
---|---|
YAMATO napsal v č. 265:
"dokázal přesně vybrat témata, která použít, skvěle manévrovat, vybrat si spojence atd."
YAMATO napsal v č. 262: Já si právě myslím, že většina jeho stoupenců a voličů se nechala strhnout jeho řečněním, jeho útoky na stávající režim, a jeho návrhy typu "ozbrojíme se a pak se zařídíme po svém". Člověk který četl a dočetl knihu - (a já ji tedy dočetl - abych viděl co je na tom tak zajímavého - měl jsem ji půjčenou od kamaráda politologa, takže jako by mi byl podáván alkohol z rukou lékaře ) zjistí, že nacismus není nějak konsistentní myšlenkový systém, že se to zakládá spíše na Hitlerových utkvělých myšlenkách, které se nijak neobtěžuje dokázat. Jsou tam pravdy - občas, ale vesměs mezi sebou nelogicky propojené do výroků typu "sníh je bílý, to je důkazem toho, že je z uhlí, a kdo tvrdí opak je sám sněhulák a škodí německému lidu" - například TVRDÍ, že kapitalismus a marxismus jsou jen dva různé projevy snahy Židů zničit Německo - ale nikde ani neukazuje náznak důkazu, nejen tohoto svého přesvědčení, ale že by vůbec". V knize je spousta pravdy, ovšem smíchaná s nesmysly a otočená tak, že ji lze těžko rozeznat." a)marxismus škodil Německu b)kapitalismus škodil Německu prostě to jen tak nadhodí a pak k tomu dodá, že za obojím jsou Židé -ba mám pocit, že někde za největší důkaz prohlašuje to, že se navenek tak potírají. A to všechno proplétá svými úvahami o nutnosti strany mít hezké insignie a osobními vzpomínkami, včetně interpretace dějin Rakousko-Uherska jako spiknutí Čechů a Habsburků, s cílem přivést střední Evropu pod vládu Ruska |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Osobnosti
- > Nacisté - Hitler, Goebbels, Himmler, Göring…
- > Výsledky hledání